Medovina je prírodný nápoj sladkej opojnej chuti a jemného medového buketu, ktorý vzniká kvasením medového roztoku a vody za pomoci ušľachtilej kultúry vínnych kvasiniek. Medovina vyrobená tradičnou technológiou obsahuje zväčša 12 – 14 % alkoholu. Právom je považovaný aj za Staroslovanský nápoj. Naši predkovia starí Slovania pili medovinu pri významných rodových a kmeňových slávnostiach z čoho sa dá usúdiť, že prikladali tomuto nápoju výnimočný a slávnostný charakter. Do našej medoviny počas procesu kvasenia vkladáme vanilkový lusk, badián, škoricu a klinčeky. Výsledná chuť je príjemne sladká a pridané koreniny jej dávajú výnimočný charakter. Medovina sa pije dvomi spôsobmi, počas letných mesiacov schladená na 12 – 16 stupňov, a počas zimy zohriata na 55 – 60 stupňov. Avšak vynikajúca je aj v spojení s pivom. Tento nápoj sa volá Korma. Korma je stredoveký nápoj keltského pôvodu. Pôvodne sa pripravoval tak, že sa do piva pridával med a rasca. V dnešnej dobe je možné sa s týmto nápojom stretnúť v tematických stredovekých krčmách. Tam sa korma mieša ako zmes piva a medoviny. Vyskúšajte, neobanujete.