Prinesené guličky obnôžkového peľu včela (lietavka) ukladá do buniek plástu. Mladé včely ich drvia a natláčajú. Ďalšie včely dopĺňajú do dvoch tretín naplnenú bunku nektárom a medom, pridávajúc sekréty slinných žliaz. V bunke vďaka rôznorodým dobrým mikroorganizmov prítomným v peli prebehne fermentácia. Vďaka nej má obsah buniek tmavohnedú farbu a príjemnú sladko-kyslú chuť pripomínajúcu chuť ražného chleba. Vďaka prítomnosti medu je v perge približne 2,5 x viac sacharidov a omnoho viac vitamínov A,E,B a K. Obsahuje aj ľahšie stráviteľné bielkoviny, vďaka ktorým je perga pre organizmus ľahšie stráviteľná. Perga účinkuje efektívnejšie a rýchlejšie ako obnôžkový peľ, je preto výborná zvlášť pri nevyhnutnosti rýchlejšieho a silnejšieho efektu. Malé množstvo pergy má podobné účinky ako omnoho väčšie množstvo obnôžkového peľu, aj z dôvodu, že obsahuje menšie množstvo vody ako obnôžkový peľ.
tovar momentálne nedostupný